dilluns, 9 de maig del 2011

Millora qualitativa de l’ensenyament a Santanyí



"El nostre municipi necessita desenvolupar programes adients i adscrits a la conselleria per tal d'afrontar els reptes necessaris pel desenvolupament de l'educació del segle XXI"

La formació d’adults (persones de més de 18 anys) en temps de crisi és fonamental. Molta gent aturada cerca millorar el seu currículum i trobar eines que li permetin competir millor dins el mercat laboral. És per això que des d’Esquerra volem impulsar la creació d’una aula de formació d’adults, vinculada al CEPA Sud, tant d'ensenyaments reglats com no reglats, de manera permanent, per a les persones d'aquest municipi que ho necessitin.

Actualment, des del centre d’adults comarcal, CEPA Sud, es fan dos grups a Santanyí d’Estudis Inicials per a persones que no tenen facilitats per desplaçar-se fins a Campos. Hi ha molta gent del nostre municipi que hi assisteix, i en alguns cursos formatius no es pot atendre tota la demanda, per la qual cosa hi ha persones en llista d’espera. Pensam que un municipi com el nostre ha de tenir l’oferta necessària per a la formació de persones adultes perquè estam segurs que serà un recurs ben útil que aprofitarà molta gent. 

L’oferta educativa d’aquesta aula d’adults contemplarà estudis reglats, com ara Estudis Inicials i ESPA (Ensenyament Secundari per a Adults, equivalent a ESO),  així com també alguns ensenyaments no reglats es podrien realitzar al nostre municipi: preparació per a les proves d’accés a la UIB per majors de 25 anys, preparació de les proves d’accés per a cicles formatius, català, castellà, anglès, informàtica, etc.

Esquerra es compromet a fer les gestions necessàries perquè això sigui una realitat. La cultura i l'educació sempre són eixos fonamentals pel desenvolupament de la societat i del futur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada