dilluns, 4 de juliol del 2011

Els representants personals del batle




Hola a tothom,

Després de complir amb les obligacions que les nostres feines requereixen, anirem posant-vos al dia de la primera plenària d’aquesta legislatura, el resum de la qual hem pogut llegir aquesta setmana passada.

Entre moltes d’altres coses que tendrem temps de debatre àmpliament, un dels punts del dia va ser la representació del batle a tot el municipi de Santanyí.

Resulta que durant aquests propers quatre anys tendrem l’elevadíssima  xifra de 12 representats del batle, distribuïts per S’Alqueria Blanca, Portopetro, Calonge, Cala d’Or, Cala Figuera, Cala Santanyí, Son Moja, Es Cap des Moro, Es Llombards, Cala Llombards, Cala s’Almonia i La Costa. Cada representant cobra 300 euros cada mes, excepte els regidors de l’ajuntament amb dedicació exclusiva, que no cobren.

D’aquests 12 representants, n’hi ha un total de 4 que són regidors amb dedicació exclusiva de l’ajuntament de Santanyí, la qual cosa significa que hi ha 8 persones que, sense ser regidors, cobren 300 euros cada mes únicament per representar el batle. Aquesta suma comporta la inversió de 28.800 euros anuals i 115.200 euros en total durant el conjunt de la legislatura.


Davant aquestes dades, Esquerra Republicana proposa un representant del batle per a cada una de les següents zones, distribuïdes per proximitat geogràfica, per tal de reduir la despesa i guanyar en eficiència:

-       Cala d’Or
-       Calonge
-       S’Alqueria Blanca, Portopetro i La Costa.
-        Es Llombards, Cala Llom bards i Cala s’Almonia.
-       Cala Figuera, Es Cap des Moro i rodalies.
-       Cala Santanyí, Son Moja i rodalies.


Els arguments que ens han portat a plantejar aquesta possibilitat són els següents:

-       El model de l’ajuntament no té cap lògica. Si Cala d’Or té un únic representant del batle i té més de 4000 habitants, per què hi ha d’haver representants del batle a zones que no arriben als 200 habitants que, a més, estan al costat d’altres nuclis de població que també tenen representant? No podria ser el mateix representant?

-       Es pot crear un precedent molt perillós. Si tenim represenants del batle a nuclis tan petits com La Costa o Cala s’Almonia, es farà necessari ben aviat donar la mateixa resposta a altres zones poblades del nostre municipi, com Sa Barca Trencada, Mondragó, Cala Gran,…


-       Els representants del batle són pagats per tots nosaltres i s’hauria de tenir una mica més de cura en la gestió dels nostres dobbers. Si s’acceptés la proposta d’Esquerra, s’estalviarien 21.600 euros anuals i un total de 86.400 euros en el conjunt de la legislatura. D’aquesta manera, la despesa en representants del batle passaria de ser de 115.200 euros a un total de 28.800 euros.



En definitiva, amb l’aplicació del sentit comú  i un mínim de coherència, Esquerra de Santanyí es posiciona totalment en contra de la decisió de l’equip de govern del PP de tenir 12 representants del batle i ofereix una solució alternativa que permet seguir mantenint representants del batle en el conjunt de tot el municipi, però que redueix la despesa total en 86.400 euros. Volem que els dobbers de tots siguin gestionats de manera més eficient.

Farem la proposta a l’ajuntament per escrit aquest mes de juliol. Estam oberts a qualsevol suggerència o recomanació que volgueu proposar.

Fins aviat!















9 comentaris:

  1. En algun d'aquests nuclis urbans, hi ha menys gent que en l'escala de la meva comunitat de veïns. Que per cert, si em volen nomenar president, per menys de tres-cents euros al mes, res de res.

    ResponElimina
  2. Com pot haverhi un batle a La Costa???????????????????????????????

    ResponElimina
  3. jo vull ser el batle del rafal nou!!!!

    ResponElimina
  4. Es una vergonya, aixo nomes pot passar aqui!!!!

    ResponElimina
  5. Aixi m'agrada....teniu-mos informats que falta mos fa i feis-ho saber al maxim de gent possible!! Suposo que sera faixug o fins hi tot frustant perque en faran cas omis, pero no vos canseu......

    ResponElimina
  6. ... I com que no sabien què havien de fer amb l'amo de So na Moixa, que no servia pes pla ni per sa muntanya, el varen fer batle de barri. Així acaba "L'amo de So na Moixa".
    I a Santanyí continuen la rondalla. No sé quin títol podria tenir, si "Dotze batles com dotze apòstols", o "Es batle i los seus"....
    Es veu que a la Sala tot va a balquena. Fa empegueir.

    ResponElimina
  7. lo raro és que no haguin fet a Llorenç Burguera es batle des caló de'n Boira. Heu deuen ser els Valències????

    ResponElimina
  8. Personalment passejar pel terme i saber que tenc el batle a prop, i en el seu defecte un batló, em dóna una seguretat que no té preu. En cas contrari m'entra una agorafòbia cada dia més forta. Per la salut mental dels santanyiners hi hauria d'haver un batle a cada carrer.

    ResponElimina
  9. El següent pas serà fer batles de família, així no deixaran ningú felló.

    ResponElimina